Home Bestuur DCB Ledenbestand Oprichting DCB Ranking DCB-compotitie Fotoalbum Sponsoren DCB Contact

Welkom bij DCB Blijham, Let’s play darts!!!

Copyright © 2020 by Dart Club Blijham -Alle rechten voorbehouden-


D

Disclaimer

Oprichting van DCB

In januari 2003, na de embassy weer op de tv gezien te hebben, dacht ik, H.J. Kenter:

“We moeten ook een dartclub in Blijham hebben!”

Dus heb ik wat pamfletten gemaakt en hier en daar wat rond gebracht. Zo kwam ik in aanraking met M. Jonk, waar ik bij zijn zaak ook een pamflet op wilde hangen. Hij vroeg mij of ik al leden had, waarop ik ontkennend antwoordde. Ik zei dat ik net begonnen was met het ronddelen van de pamfletten.

Marc gaf zich onmiddellijk op als lid en bood aan om mee te helpen de dartclub op te richten.  En met veel telefoon en regelwerk kregen we dit van de grond.

We zijn begonnen aan de Winschoterweg, in een kantine achter in een boerderij waar we zes dartbanen hebben opgebouwd. Maar door omstandigheden moesten we een nieuwe locatie zoeken en dat was weer veel geregel met de gemeente.

Maar we kregen een nieuwe locatie; de voormalige huishoudschool naast de bibliotheek in ons dorp waar we met wat vrijwilligers een paar zaterdagen hard gewerkt hebben om er een goede dart locatie van te maken.

Wij darten vanaf september 2008 in multifunctionele accomodatie "de Koningsspil ". We hebben een zeer gezellige club en u bent altijd van harte welkom.

Vriendelijke groeten

Henk-Jan Kenter,